Sfida e arsimit online

mesoni anglisht onlineUniversitetet kudo janë hedhur në zbatim të mësuarit në distancë. Kurse mesimore çdo vit e më shumë janë duke u bërë në dispozicion online. Edhe disa shkolla të larta kanë filluar të ofrojnë klasa online. Në sipërfaqe, kjo tingëllon si një ide e mrekullueshme, por para se të ndjekim një diplomë online, duhet të merret parasysh kushtet e formatit online, pasi nevojitet:

 

1. Vetë Disiplimin

Një nga favoret më të medha është fleksibiliteti. Nëse studentët kanë angazhime të punës, përgjegjësitë familjare, ose aftësi të kufizuara që e bëjnë mjediset e mësimit konvencionale e të vështirë, ata janë ende në gjendje për të përfunduar punën e tyre në kompjuter pa lënë shtëpinë. Megjithatë, në varësi të personalitetit të studentëve, të cilët duhen të jenë të disiplinuar që të ulen çdo ditë për bërjen e detyrave dhe mësuar online.

2. Kostoja e tarifes

Kostoja është një tjetër përfitim i madh i të mësuarit online. Studentët nuk duhet të jetojnë në kampus, ose të gjejnë kohë për të shkuar në klasë. Mësimet e ofruara online janë absolutisht më e lira se ato me bazë klasat. Megjithatë, një shpejtësi e lartë le idhjes së internetit është një domosdoshmëri për studentët online, siç është një kompjuter në shtëpi.

3. Eshtë një stil i caktuar i llojit të mësuarit.

Shumë ndihen të lirë në të mësuarit në internet për stile të caktuara të mësimit. Studentët duhet të punojnë me një ritëm të ngadaltë, rishikimi i mësimeve derisa ata të kenë kuptuar plotësisht mund të jetë një lloj mesimi ideal. Në të njëjtën mënyrë, studentët që mësojnë shpejt nuk janë mbajtur prapa nga ritmet e shokëve të tjerë, por janë në gjendje për të përparuar me shpejtësi më të madhe. Megjithatë, ata që kanë nevojë për bashkëveprim të përditshme me një profesor online dhe të mësojnë duke bërë shumë pyetje ku mund të gjeni forma të caktuara të mësimit online. Studentët duhet të jenë në gjendje të gjykojnë me saktësi stilin e tyre të të mësuarit.

Për gjithë ata që dëshirojnë të mësojnë gjuhën angleze online, mund te kontaktojne direkt institucionin arsimor duke i pyetur per kete mundesi mesimi.

Advertisements

About I.A.L.C. Group
www.ialc-group.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: