Si të mësoj anglisht?

certificate

NEWS: IALC Group  me qender ne Nju Jork te SHBA-se ofron BURSE (ndihme finaniare) per te gjithe ju qe deshironi te merr çertifikaten te gjuhes angleze.

Pavaresisht njohurise gjuhesore qe keni aktualisht ne anglisht, ju mund te certifikoni ate duke bere nje test online nga shtepia juaj.

Per me shume informacion vizitoni ketu: http://mesojanglisht.com/merr-certifikate-gjuhes-angleze/

Këtu janë disa këshilla të cilat mund të ju ndihmojë për të zotëruar gjuhën angleze!

Flisni pa frikë

Problemi më i madh që shumica e njerëzve ballafaqohen në mësimin e një gjuhe të re është frika e tyre. Ata shqetësohen se ata nuk do të thonë gjëra të sakta, ose se ata do të duket budallenj në mënyrë që ata nuk flasin fare. A nuk e bëjnë këtë. Mënyra më e shpejtë për të mësuar çdo gjë është për të bërë atë – përsëri dhe përsëri derisa ju të flisni atë drejtë. Ashtu si çdo gjë, të mësuarit anglisht kërkon praktikë.

Përdorni të gjitha burimet tuaja

Edhe në qoftë se ju studioni Anglisht në një shkollë gjuhë nuk do të thotë që ju nuk mund të mësoni jashtë klasës. Duke përdorur si burime të ndryshme, metoda dhe mjete të ju bene te mundur, të mësojnë më shpejt. Ka shumë mënyra të ndryshme qe ju mund të përmirësoni gjuhën angleze. Interneti është një burim fantastik për mesimin e gjuhes angleze online.

Rrethoni veten me anglisht

Mënyrë absolute më e mirë për të mësuar anglisht është që të rrethoni veten me të. Merrni shënime në gjuhën angleze, vendosni libra anglisht ne dhomën tuaj, dëgjoni radio ne transmetimet anglisht,, shikojnë lajmet anglisht, filma dhe televizion. Flisni anglisht me shokët tuaj sa herë që mundeni. Materiali anglisht që keni rreth jush, do t’ju ndihmoje juve te mësoni më shpejt dhe më shumë të ngjarë ka nese ju do të filloni “të mendoni në gjuhën angleze.”.

Degjoni anglisht foles sa më shumë

Ka disa mësues të mirë që kanë pasur anglisht për ta mësuar gjuhën angleze si një gjuhë e dytë. Megjithatë, ka disa arsye pse shumë nga shkollat më të mira preferojnë të punësojnë punonjes qe perdorin anglishten. Një nga arsyet është se anglisht folesit te ketë një rrjedhje të natyrshme në fjalën e tyre që studentet e gjuhës angleze të përpiqet të imitojë.

Shikoni filma anglisht dhe gjeni nje kurs anglisht online.

Kjo nuk është vetëm një mënyrë interesante për të mësuar, por ajo është edhe shumë efektive. Duke shikuar filma anglisht (sidomos ato me titra në anglisht), ju mund të zgjeroni fjalorin tuaj dhe të dëgjoni rrjedhshem fjalët e aktorëve. Nëse ju dëgjoni lajmet gjithashtu mund të dëgjoni thekse të ndryshme. Por menyra me e mire eshte qe te gjeni kurse anglisht online dhe mesoni  me mesues live / drejtperdrejte nga interneti.

Degjoni muzik anglisht

Muzika mund të jetë një metodë shumë efektive e të mësuarit anglisht. Në fakt, ajo është përdorur shpesh si një mënyrë për të përmirësuar të kuptuarit. Mënyra më e mirë për të mësuar, është për të marrë lyrics (fjalët) e këngëve duke dëgjuar dhe përpjekur për t’i perserituar ato si artisti i këndon. Ka disa vende të mira në internet ku mund të gjeni fjalë ne këngët me titra. Në këtë mënyrë ju mund të praktikoni te dëgjuar tuaj dhe leximin në të njëjtën kohë. Dhe në qoftë se ju pëlqen mund ta këndoni.

Studimi sa më i shpeshte!

Vetëm duke studiuar gjëra të tilla si gramatika dhe fjalori dhe duke bërë ushtrime, mund të përmirësoni njohuritë tuaja.

Bëni ushtrime dhe duke ushtruar ne Testet

Shumë njerëz mendojnë se ushtrimet dhe testet nuk janë shumë zbavitëse. Megjithatë, duke plotësuar ushtrimet dhe duke marrë teste, ju mund të përmirësoni gjuhën angleze. Një nga arsyet më të mira për të bërë shumë ushtrime dhe teste është që ata t’ju japin një pikë referimi për të krahasuar rezultatet tuaja me të ardhmen. Shpesh, është duke krahasuar rezultatin tuaj në një test që moret dje dhe një që moret pas një muaj apo gjashtë muaj më parë, do te mund te kuptoni se sa keni mësuar. Nëse nuk keni provuar veten, ju kurrë nuk do të dini se sa ju janë duke përparuar. Fillo tani duke bërë disa ushtrime të shumta dhe teste dhe të ktheheni në me pak ditë dhe shikoni se sa keni mësuar. Të vazhdoni ta bëni këtë dhe ju me të vërtetë do të keni progres me anglisht.

Inxhizo vetveten

Askush nuk i pëlqen të dëgjojë zërin e vet në kasetë por si test kjo është e mirë për të krahasuar anglishten tuaj nga koha në kohë. Ju mund të impresiononi veten me përparimin që ju jeni duke bëre.

Per me shume nese keni nevoje per mesues anglisht foles qe t’ju ndihmoje ne anglishten tuaj, ju mund te konktatoni: Meso anglisht online

Advertisements

About I.A.L.C. Group
www.ialc-group.com

5 Responses to Si të mësoj anglisht?

 1. erza berisha says:

  problemi me i madh qe shumica e njerezve ballafaqohen me mesimin e nje gjuhe te re eshte frika e tyre.Ata shqetesohen se ata nuk do te thone gjera te sakta,ose se ata do te duket budallenj ne menyre qe ata nuk flasin fare.A nuk e bejne kete.Menyra me e shpejt per te mesuar qdo gje eshte per ta bere ate-perseri dhe perseri derisa ju te flisni ate drejt.Ashtu si qdo gje,te mesuarit anglisht kerkon praktike.

 2. erza berisha says:

  komentimi im eshte se vertet shumica e njerzve nuk din ta mesojn pakez gjuhen e re dhe ata kan frik te madhe se nuk e flasin gjuhen e re sakt si shoqja ime quhet edonjeta ajo ka frike se mos e thot ndonje fjale te pasakt dhe prandaj nuk e ngre doren asnjehere lart per te thene fjale ne gjuh te re

 3. erza berisha says:

  edhe ne qofte se ju studioni anglisht ne nje shkolle gjuhe nuk do te thote qe ju nuk mund te mesoni jashte klases.Duke perdorur si burime te ndryshme, metoda dhe mjete te ju bene te mundur,te mesojne me shpejt.Ka shume menyra te ndryshme qe ju mund te permiresoni gjuhen angleze.Interneti eshte nje burim fantastik per mesimin e gjuhes angleze online

 4. Rona says:

  This page is so beautiful ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: