Këshilla për mësimin e vjershave ne anglisht

meso poezi ne anglishtKëshilla për mësimin e vjershave ne gjuhen angleze.

• Fillimisht lexoje me zë tejetej një ose dy herë vjershën; sqaroji të gjitha paqartësitë.

• Shoshite vjershën në mendje; mundohu të parafytyrosh diçka për çdo strofë (krijo një pamje të brendshme për çdo strofë).

• Merre strofën e parë dhe lexoja vetes edhe një herë me zë. Pastaj, deklamoji përmendsh dy vargjet e para.

• Lexoji dy vargjet e ardhshme; deklamoji tash përmendsh vargjet 1–4 (mbase duhet ta provosh këtë disa herë!)

• Merr pastaj gjithmonë dy vargje të reja dhe përsëriti vargjet tashmë të mësuara! Përpiqu që vargjet t’i deklamosh bukur dhe me forcë shprehëse!

• Nëse ke një aparat të incizimit (pajisje MP3 ose ngjashëm): Incizoje vjershën, por gjithmonë duke lënë një pauzë të gjatë para dy vargjeve. Lëshoje pastaj incizimin dhe provo që në pauzë ta deklamosh tekstin e kësaj vjershe!

Advertisements

About I.A.L.C. Group
www.ialc-group.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: